Србија

ВУЧИЋ СЕ ОБРАЋА НАЦИЈИ: Не искључујем могућност…

Председник Србије Александар Вучић гостујући у „Првој теми“ рекао је да не искључује могућност и председничких и парламентарних избора ове године.

Вучић је рекао да неће амбасадори управљати Србијом, као и да је на време разоткрио план запада за хаос у Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ја не бих волео да буду избори, али не искључујем могућност да ће бити и председнички и парламентарни. Кажу да имам страх од запада па да велика петорка неће дозволити одржавање избора. Сви они полазе од себе. Они се плаше секретарица из амбасаде.

Они не разумеју да је Србија слободна. Колико пута сте чули да неки амбасадори неће дозволити да неко не буде министар, па шта се десило? Док сам председник, Србија је слободна и сама доноси своје одлуке. У овом тренутку не причамо о мени, популарност ми је веома висока и могући председнички избори зависе само од мене.

Причамо о парламентарним, да се СНС са 45 и 47 спусти на 37 одсто. Да се подигне СПС са 11 на 15 одсто. Европски блок, ови Ђиласови, Јермићеви, Понош и остали да дођу сви заједно на 20 до 22 одсто. Да се подигну десничари, имате мањине. То су комбинације идеалне за странце.

СНС у том случају не може сам са мањинама, већ мора да узме неког од европејаца чиме би дошло до рата са свима овима. И настао би хаос, то је смисао, да се Србија уруши, да не може сама да води своју политику. Они хоће три кампа, па да могу да мењају однос снага, мало овога уцене, мало онога и раде шта хоће.

Никада нисам пристајао на уцене да бих остао на власти. Ја сам то на време препознао и видео, оно што сам видео после скупштине, све тренутно иде у супротном смеру од овога, да грађани не брину – рекао је председник.

Извор: Информер

Ознаке