Србија

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ ИЗ БРИСЕЛА: Ево шта је поручио након састанка (ВИДЕО)

Председник Србије се обраћа народу након заједничког састанка коме су присуствовали и Жозеп Борељ, Мирослав Лајчак и Аљбин Курти

Председник Србије Александар Вучић обраћа се грађанима из Брисела, где је данас разговарао са европским комесаром за спољну политику Жозепом Борељом, специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Обраћање председника Вучића

– Уобичајено тежак састанак, и верујем да ће бити још много састанак у наредном периоду. 18. би требали да се видимо у Северној Македонији, када господин Борељ посети регион. До тада би требало са Лајчаком да причамо о стварима за имплемнтацију.

Он каже да ће у документу ЕУ бити истакнута неопходност поштовања претходних договора.

– Мислим да Курти то није био спреман да прихвати сада, да ли ће у будућности видећемо. Надам се да је могуће да постигнемо неке компромисе, али плашим се да ћемо остати заглављени у нечему што је одавно требало да буде испуњено – истиче он.

Вучић каже да за разлику од медијских прича није било ничега посебног на разговорима.

– Курти је дошао са идејом да се потписује нешто, а о томе није ни разговарано. Ја чекам да видим имплементациони план, који се тиче претходно постигнутих обавеза. Што се тиче мапе пута, на њој мора да се ради. То је имплементација. А на почетку те мапе пута мора да буде ЗСО, коју неко неће да испуни – каже он.

VW Golf 7 1.6 TDI JOIN

Председник истиче да је ЗСО на првом месту, шта год да је у питању.

– Говорили су да сам дошао да потпишем. Ма пустите глупости, али хвала на питању, пошто сам видео да се води кампања против ЗСО, и о томе ћу говорити сутра да виде људи шта је потписано. Ту постоје 22 принципа који су за нас од пресудног значаја. Ако то неко не разуме, онда не разуме реалност. Ако некоме падне на памет да укине платни промет, ево питам како ћемо да плаћамо плате лекарима, професорима – питао је он.

Audi A3 3×3 s line 20 tdi

Он каже да у оквиру потписаних принципа ЗСО постоји функција која се тиче здравства, школства, просторних планова…

– Зато сам пажљиво слушао Куртија, али то су обавезе које морају бити испуњене. Не заборавите да је Европски савет 23. или 24, и они желе да имају извештај до тада да ли је нешто постигнуто, и онда ће се у складу са тиме односити према нашим европским интеграцијама, и једних и других – каже председник.

Вучић истиче да још увек нема мапе пута, и да на њој мора да се ради.

– Како кренемо да радимо, тако станемо. И све време се прича о имплементацији, полако људи. Неко је мислио да ће за један дан да иде потпис на нешто. Озбиљан и дуг процес. Зато ћу отказати део путовања у иностранство, да би се спремио за разговор са Лајчаком, да не будемо проказани 23. или 24 – казао је он.

Председник је новинару, који га је питао на енглеском да ли је спреман да призна Косово, рекао да је Србија део УН, а да Приштина није.

Audi A4 2.0 TDI „AMBIENTE 143 KS „

– Ми смо увек поштовали Повељу УН, и наш Устав. Хвала вам велико – кратко је рекао он.

Вучић каже да Приштина има одличне тимове, и да су се хвалили како су победили Јеремића и Тадића.

– Нису они, већ Американци и Европљани. Али полако, не иде то тако лако како су они замислили – рекао је он.

VW Golf plus Akcija!!!

Председник истиче да је Курти изнео објашњење и да је спреман да говори о правима мањина, али не посебно Србима.

– Слушао сам га пажљиво, али нисам га најбоље схватио. Хвала вам, живела Србија – закључио је Вучић.

Извор: Srbija Danas