Русија

ЗАХАРОВА СЕ ОГЛАСИЛА: Русија стала уз Србију

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Сарадња Русије и Србије гради се на принципима међусобног разумевања и поштовања, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Она је потврдила да Русија у потпуности подржава Србију у одбрани њеног суверенитета и територијалног интегритета, пренео је РТ Балкан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Русија подржава Србију у одбрани њеног суверенитета, територијалног интегритета и државних интереса. У том контексту, Москва подржава Србију по питању Косова, које треба да буде решено у складу са међународним правом и одлукама Савета безбедности УН“, нагласила је она.

Захарова је истакла да Москва веома цени изузетно добре односе са Србијом.

„Залажемо се за то да ова сарадња ојача још више, ослањајући се принцип међусобног поштовања и узимања у обзир интереса обеју страна. Сарадња Русије и Србије је стратешка и Москва жели да се она настави и убудуће“, рекла је Захарова истичући да се 23. фебруара обележава 185. годишњица успостављања дипломатских односа између две земље.

„Духовна блискост наша два народа била је основа за развој наших односа, које смо градили на разумевању и међусобном поштовању. На овим принципима и данас развијамо сарадњу са Србијом, коју оцењујемо као стратешки важну. Отвореност и редовни разговори о најбитнијим темама између Москве и Београда главне су карактеристике наше сарадње“, рекла је Захарова.

Важну улогу, како је додала, имају трговинске и културне везе, али и сарадња на међународној сцени.

Извор: рт.рс