Србија

ЖЕСТОК УДАРАЦ ЕВРОПСКЕ СИЛЕ НА СРБИЈУ! Нећемо подржати!

У одбору за спољне послове британског парламента одржана је седница на којој је разматрана ситуација на Западном Балкану и политика Лондона према овом региону.

Председница тог одбора Алиша Кернс рекла да је британска влада неће подржати формирање “српске енклаве“ на Косову.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кернс је током седнице, како се види на снимку који је она објавила на Твитеру, рекла „да је забринута због француско-немачког предлога за стварање енклаве у стилу Републике Српске на КиМ“.

– Може ли влада да потврди да се противи укорењености етнонационализма на Балкану? И хоћемо ли, у том смислу, блокирати Републику Српску да подиже новац на лондонској берзи, јер је то искључиво за финансирање ових сецесионистичких планова и амбиција? – рекла је Кернс.

Она је потом на Твитеру написала да је за њу било “олакшање“ што је могла да чује да је влада потврдила да неће подржати стварање “српске енклаве“ на тзв. Косову.

– Кључно је да додатно не утврђујемо етнонационализам на Балкану – рекла је Кернс.

Британски министар за Европу Лео Докерти је у свом одговору Кернс рекао да дели њену забринутост, али да “нема говора“ о српској енклави на северу тзв. Косова.

– Настављамо да сарађујемо блиско са партнерима како бисмо подржали нормализацију односа. Рекао сам то у Београду и на Косову, када сам тамо био у посети крајем прошле године – рекао је Докерти.

 

 

Извор: Srbija Danas