Србија

ЗИМА НЕ ПОПУШТА! Ево до када нас очекују ледени дани у Србији

Јак јутрањи мраз и ледени дани очекују нас све до петка 10 фебруара, након чега долази до пораста температуре, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод. Тако нас у јутарњим сатима очекуј умерен и јак мраз са температурама од -11 до -5, а на планинама и до -20 степени. Дневне температуре ће бити у интервалу од -2 до 2, па се местимично очекују и ледени дани.

Према прогнози, у Србији ће сутра ујутру бити умерен мраз и магла. На северу Србије ће бити претежно сунчано, а у осталим крајевима умерено до потпуно облачно, ујутру на западу и југозападу уз провејавање слабог снега.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дуваће слаб и умерен, у планинским пределима источне Србије повремено јак, северозападни ветар. Најнижа температура кретаће се од -10 до -5, а највиша од -3 до 2 степена.

У Београду нас данас ујутру очекује умерен мраз. Биће мало и умерено облачно, са дужим сунчаним интервалима и хладно. Очекује се ледени дан. Најнижа температура кретаће се од -8 до -5, а највиша око нула степени.

Према изгледима времена до 14. фебруара, од среде до петка, очекује се умерен и јак мраз у јутарњим часовима (од -11 до -5 степени) са местимичном маглом.

У току дана ће бити хладно са максималним температурама од -1 до 2 степена.

У среду нас очекује умерено облачно време, на северозападу, западу и југозападу Србије пре подне уз провејавање снега.

Од четвртка биће претежно сунчано, а од суботе и топлије. У недељу стиже ново наоблачење, местимично са кишом, а на планинама са снегом.

Од следећег викенда се очекује раст температуре.

 

 

Извор: Нова