Свет

АМЕРИЧКИ ТЕНКОВИ И БОРБЕНА ВОЗИЛА СТИЖУ НА САМУ ГРАНИЦУ СА СРБИЈОМ!

У грчку луку Александрополис 7. марта, а то значи наредне недеље упловиће амерички логистички брод УСНС Бриттин (Т-АКР 305).

У питању је РО-РО тип пловила који ће искрцати тенкове Абрамс М1, борбена возила пешадије Бредли М2 и М3, као и лака оклопна возила М1117 и Хамви.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сва борбена техника биће упућена у 95 ваздухопловну базу румунског ратног ваздухопловства која се налази изме градова Бакау и села Николај Балческу. Иначе ова ваздухопловна базе је дом ловачке и хеликоптерске ескадриле и у којој до сад није било америчке војске, али и припадника осталих чланица НАТО пакта.

НАТО снаге налазе се и уостали базама Фетести, Кампиа Турзи, Брашов, Чинку и Малина у којима је такође размештена румунска војска и које су удаљене од Бакуа

Зашто је ова база веома важна за НАТО.

Према добор упућенима база Бакау може постати центар од куда опрема може отићи у неколико праваца један је према западу железницом преко Мађарске, словачке, Чешке у Пољску, други у западну Украјину или на Југ у Одеску и Николајевску област преко Молдавије или једноставно распоређивање уз саму границу са Молдавијом у случају ексалације кризе у Придњестровљу или напада Украјине на војно складиште Кобасна.

Многе информације указују да је у питању више распоређивање због кризе у Молдавији, јер је забележно померање трупа румунске војске икако је тамошње министарство одбране демантовало те наводе.

У случају Молдавије у овој бази могла би да се формира батаљонско-тактичка група снага за брзо реаговање, која би у случају неког отвореног конфликта могла да уђе у Молдавију и у ту сврху располаже са преко потребним средствима за брзу реакцију у случају позива тамошњих власти због деловања пропруске опозиције и ескалације интензивног сукоба у Придњестровљу.

 

Извор: Курир