Русија

АМЕРИКА У НЕВЕРИЦИ! Руси ово раде више него све друге земље на свету заједно, да ли је могуће!?

Руска војна индустрија показује импресивне резултате. Ове закључке износе амерички стручњаци.

Заменик председника Савета безбедности, Дмитриј Медведев, је пре извесног времена говорио о стању у руској војној индустрији. Он је напоменуо, да војно-индустријски комплекс Руске Федерације, супротно свим песимистичним прогнозама Запада, повећава темпо и обим производње. Конкретно, ове године ће са производне траке сићи ​​1.500 нових тенкова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према америчким аналитичарима, све иде на то, да ће Руска Федерација остварити заиста велико достигнуће. Ово преноси публикација „Милитарy Wатцх“.

„Очекује се да ће сви ови тенкови бити изграђени у „Уралвагонзаводу“, који је тренутно једино руско предузеће које производи тенкове“, навели су аутори чланка америчког издања.

Амерички стручњаци изјављују, да је Совјетски Савез стално производио око 4.000 тенкова годишње. После његовог колапса, показатељи руског војно-индустријског комплекса су значајно потонули, што је последица економских фактора. У том контексту, производња Руске Федерације до 1.500 возила годишње биће велики успех за земљу.

„Повећање производње на 1.500 тенкова било би велико достигнуће, након постсовјетског пада индустријске базе и одбрамбеног сектора. Остаје нејасно, да ли је планирано повећање цифара на још већи ниво у наредним годинама“, питају се амерички стручњаци.

Штавише, стопа производње нових тенкова у Русији је толико висока, да превазилази перформансе свих других земаља света заједно. У том погледу, руска одбрамбена индустрија заиста показује веома озбиљне резултате.

 

Извор: Wебтрибуне