Регион

БАЧЕНА БОМБА У ГЛАВНОМ ГРАДУ! Има мртвих и повређених!

Експлодирала бомба у згради Основног суда у  главном граду Црне Горе – Подгорици, јављају подгорички медији, који наводе да има страдалих и повређених.

Како се наводи, за сада је познато да је погинула једна особа док је више њих повређено. На лицу места су јаке полицијске снаге и екипе Хитне помоћи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портал РТЦГ јавља да је, према првим информацијама, бомбу активира особа на улазу у суд и да се претпоставља да је реч о самоубиству, као и да је у тренутку експлозије у суду је био велики број људи.

Вијести наводе да је страдао М.Б. (39), након што је на улазу зграде активирао ручну бомбу.

Према незваничним сазнањима портала ЦдМ, за сада непозната особа је ушла у зграду Суда и бацила бомбу.

Новинар ЦдМ-а са лица места јавља да је пет особа транспортовано у Клинички центар Црне Горе КЦЦГ.

Иначе, недавно је Скупштина Подгорице добила дојаву да је у зграду постављена експлозивна направа, а истрагом полиције је утврђено да је дојаву о бомби послало дете, речено је подгоричком порталу ЦдМ из поллиције.

Осим да је дојаву послало дете, из полиције нису изнели више детаља о овом случају.

Радник обезбедјења градске скупштине је у уторак 28. фебруара око 18 сати, пронашао писмо у којем пише да је у згради Скупштине Главног града постављена бомба и да ће зграда бити дигнута у ваздух.

Дојава о бомби уследила је док је у згради Скупштине Главног града био састанак чланова Општинског одбора ДПС Подгорица, којем је присуствовао и лидер те партије Мило Ђукановић, подсећа портал.

Извор: Б92