Спорт

ЂОКОВИЋ ДОБИО КАТАСТРОФАЛНЕ ВЕСТИ

АТП користи сваку прилику да саплиће Новака Ђоковића.

Челници кровне тениске организације једва чекају да Србину виде леђа, па се свако појављивање Карлоса Алкараза на врху АТП листе дочека са усхићењем или повратак Рафаела Надала. А наш Ноле је обично главни кривац за све.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Американци му нису дозволили да игра у Индијан Велсу и Мајамију, а сада је добио нове катастрофалне вести од тениских моћника.

Наиме, АТП је објавио календар за 2024. годину, а на њему тренутно нема Новаковог турнира. До ове године Сербиа опен у Београду, ове Српска опен у Бањалуци, а следеће, бар тренутно, ван календара.

Наредна година биће олимпијска, па је и сам календар измењен и према првим информацијама управо је турнир Новака Ђоковића испао из конкуренције.

Одржаће се укупно 63 турнира у 29 земаља, али је остављен простор за један турнир из серије 250, па је могуће да ће се тениски моћници ипак покајати и вратити Ђоковићев турнир на листу. У конкуренцији је и турнир у Будимпешти.

Битна промена је и да ће се мастерси у Индијан Велсу, Мајамију, Мадриду, Риму и Шангају играти по 12 дана, а борба за олимпијске медаље креће 27. јула.

– Има мало спортова који су у стању да окупљају навијаче током целе године као што је тенис. Чинимо све да створимо најбоља могућа искуства за навијаче и играче, на терену и ван њега. Од Јунајтед купа у Аустралији до АТП финала у Торину, биће то још једна ватрена такмичарска сезона на АТП Туру – поручио је председник АТП Андреа Гауденци.

Не зна се још где ће се одржати Некст Ген АТП финале, док ће на крају сезоне Торино четврти пут бити домаћин АТП финала, а поново ће се играти у Азији, конкретно Токију, Пекингу и Шангају.

 

Извор: Новости.рс