Свет

ДРЖАВА ДОНЕЛА ХИТНУ ОДЛУКУ! Проглашено је, све стаје на 3 дана! Ово је разлог

У Грчкој је проглашена тродневна национална жалост.

Ватрогасна бригада саопштила је да је у синоћном чеоном судару два воза у Грчкој код града Лариса погинуло најмање 36 људи, док је 85 повређено.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У току је истрага како је дошло до судара возова Спасилачке екипе су и даље на терену и претражују вагоне, јер се страхује да у композицији и даље има повређених и страдалих.

Од укупног броја повређених, 66 је задржано на болничком лечењу, а шест особа се налази на интензивној нези, преноси Екатимерини.

У акцији спасавање учествује 150 ватрогасаца са 70 возила и 30 медицинских возила.

Премијер Киријакос Мицотакис прогласио је тродневну жалост у читавој земљи, а надлежни спроводе хитну истрагу како је дошло до ове трагедије.

Према изјавама надлежних, дошло је до судара путничког и теретног воза који су ишли у различитим правцима. Наводе да је у питању био чеони судар.

„Возови су ишли великом брзином, а машиновође нису знале да се им други воз приближава,“ рекао је Агоратас.

Стергиос Миненис, који је био у путничком возу, је Ројтерсу рекао да су путници чули „велику експлозију“ и доживели „десет секунди из ноћне море.“

Миненис је додао да су се путници од последица судара превртали у вагону и да је убрзо настала паника.

„Све је одмах почело да гори, ватра је била свуда, лево и десно. Неких 10,15 секунди је владао апсолутни хаос,“ изјавио је Миненис.

Узрок несреће је и даље непознат, а истрага ће морати да одговори на питање како је могуће да су два воза која су се сударила возила цео километар на истом колосеку, пише Екатимерини.

Ово је најтежа саобраћајна несрећа у Грчкој у последњих неколико деценија.

 

Извор: Б92