Русија

ИСТОРИЈСКА ОДЛУКА, РУСИ СЕ ВРАЋАЈУ! Немачка у шоку!

Међународни олимпијски комитет (МОК) препоручио је поновно укључивање руских и белоруских спортиста у међународна такмичења.

Ипак постоји пар услова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Учествовали би под неутралном заставом, само у појединачној конкуренцији и да активно не подржавају агресију на Украјину.

Препоруке Извршног комитета МОК, односе се само на повратак руских и белоруских спортиста на међународна такмичења, али не и на Олимпијске игре у Паризу 2024. године, за које ће МОК донети одлуку у одговарајуће време.

За Русе и Белорусе, тимска такмичења су и даље затворена. МОК је такође поновио да је против тога да Русија и Белорусија буду домаћини међународних спортских догађаја, а међународним федерацијама је јасно речено да не позивају политичаре из поменутих земаља на велика такмичења.

Немачка министарка спорта Ненси Фасер рекла је да је препорука МОК шамар украјинским спортистима.

„Међународни спорт мора у потпуности да осуди брутални руски агресорски рат. То се може урадити само потпуним искључивањем руских и белоруских спортиста“, навела је Фасер у саопштењу.

Украјина, Пољска и балтичке земље већ дуго прете бојкотом Олимпијских игара 2024. године у случају присуства руских и белоруских спортиста.

 

Извор: Курир