Србија

ЈЕДНА ЗЕМЉА ДАЈЕ БЕСПЛАТНО АВИО КАРТЕ ДА ЈЕ ПОСЕТИТЕ! Ево који су услови и када можете да се пријавите

Туристичка заједница Хонг Конга подстиче доласке обећавајући да ће поделити пола милиона авионских карата међународним посетиоцима у новој кампањи која је почела 1. марта пише Лонлеy Планет.

Иако су границе Хонг Конга поновно отворене средином јануара, повратак туриста био је јако спор. Туристичка заједница се сада нада да ће нови план, „Хелло Хонг Конг“, подстаћи посетиоце да се врате. Током следећих шест месеци ће туристи моћи да освоје 500.000 бесплатних повратних авио карата у „вероватно највећој добродошлици на свету“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током целе године одржаваће се догађаји и фестивали попут Арт Басела и Драгон Боат Фестивала, а посетиоци ће имати право на попусте на храну, пиће, улазнице за атракције, смештај и превоз.

Које авио компаније учествују у промоцији?

Цатхаy Пацифиц, ХК Еxпресс, Греатер Баy Аирлинес и Хонг Конг Аирлинес учествују у кампањи која ће трајати шест месеци, а карте се издају у фазама. Прва фаза је почела 1. марта.

Како могу добити бесплатну авионску карту за Хонг Конг?

Можете унети своје име у лутрију за карте на wеб страници Авио луке Хонг Конг или се регистовати путем веб страница авио компанија које учествују. Улазнице ће, кажу у туристичкој заједници, додељивати путем лутрије или по начелу ко први дође, први се услужи и куповином по принципу купи једну – друга је бесплатна, тако да ништа није гарантовано. У већини случајева то је срећа извлачења.

Прва фаза, која је започела 1. марта, отворена је за становнике широм југоисточне Азије. Од 1. априла људи који живе у континенталној Кини могу се пријавити, а даривање се отвара путницима у Еуропи, Сједињеним Државама и остатку свијета 1. маја. Битно је регистровати се што је раније могуће када се такмичење отвори у вашем делу света јер је ограничен број улазница додељен сваком тржишту. Мештани у Хонг Конгу такође могу учествовати у акцији када им се у јулу понуди додатних 80.000 бесплатних карата.

Кампања покрива цене авионских карата за повратне летове у економској класи. Важно је напоменути да ћете, ако освојите, ипак морати платити све повезане додатке, накнаде и порезе.

Које попусте могу остварити?

Туристи који стижу добиће пакет добродошлице када слете на аеродром у Хонг Конгу који ће им дати попусте на 1500 атракција и услуга у граду.

У саопштењу, Туристичка заједница Хонг Конга рекла је да ће посетиоцима бити подељено најмање милион ваучера „Хонг Конг Гоодиес“ у вредности већој од 100 ХК$, који ће покривати бесплатно пиће добродошлице у баровима, ресторанима и хотелима којиучествују или ваучер који се може искористити за трошкове локалног превоза, смештаја и туристичких атракција.

Хоће ли ова кампања дати подстицај туризму који је потребан у Хонг Конгу?

Говорећи на конференцији за медије након покретања“Хелло Хонг Конг“, извршни директор Јохн Лее рекао је да је Хонг Конг сада поновно спреман прихватити туристе. Град је уклонио долазна ограничења путовања и дугогодишње правило о ношењу маски се завршило.

Хоће ли кампања изазвати довољно интереса да се туризам врати на ниво пре 2019., остаје за видети.

 

 

 

Извор: Курир