Свет

КИЈЕВ У СТРАХУ: Руси користе ово моћно оружје, Украјина је морала да стане

Напади Ваздушно-космичких снага Русије на положаје Оружаних снага Украјине у Донбасу коришћењем система високопрецизног наоружања навели су кијевски режим да размисли о покретању пролећне офанзиве у одређеним областима дуж линије фронта.

Аналитичари су детаљно описали како је удар Оружаних снага Русије бомбама УПАБ-1500 збунио Кијев, а такође су објаснили зашто је пролећни контранапад Оружаних снага Украјине могао бити паузиран.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аналитичари су скренули пажњу на то да су ракетни и бомбашки удари Оружаних снага Русије на положаје украјинских милитаната у Авдијевки и Марјинки озбиљно уплашили кијевски режим. Ствар је у томе што су руске Ваздушно-космичке снаге користиле моћне високопрецизне вођене бомбе УПАБ-1500, способне да униште моћна војна утврђења.

Могућности руских бомби УПАБ-1500 навеле су украјинску команду и западне консултанте да размишљају о могућности пролећне офанзиве. Такав удар Оружаних снага Русије помешао је све карте Кијева, јер је реч о озбиљном оружју које може да уништи било какве покушаје Оружаних снага Украјине да покрену офанзиву.

„Амерички и украјински генерали су детаљно разговарали о могућим контра мерама руске војске и о томе како на њих одговорити. По свему судећи, биће два напада – ометајући и главни. Али ратне игре су одржане без анализе фактора употребе УПАБ-1500 од стране наших авиона“, објаснили су аутори.

Аналитичари су изразили уверење да би пролећни контранапад Оружаних снага Украјине могао бити стављен на чекање јер Запад страхује да ће украјинска војска претрпети озбиљан пораз под ватром Ваздушно-космичких снага Русије.

Извор: Wебтрибуне.рс