Србија

КУРТИ УПУТИО БЕСРАМАН УЛТИМАТУМ

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, поновио је данас тврдњу да је за пуну нормализацију односа Београда и Приштине неопходно да узајамно признање буде у сржи споразума.

Курти је, у видео поруци упућеној учесницима 11. Манхајмског форума, рекао да се нада да одбијање Србије да потпише европски предлог у Бриселу није показатељ да се не слаже са његовим садржајем, преноси Коха.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је поновио да је на састанку у Бриселу 27. фебруара понудио потписивање Основног споразума за нормализацију односа Београда и Приштине.

– Нажалост, председник Србије је то одбио и јавно изнео то одбијање након напуштања састанка. Следеће недеље ћемо се поново срести у Охриду. Надам се да одбијање Србије да потпише предлог у Бриселу није показатељ да се не слаже са садржајем – навео је Курти.

– Сматрамо да Основни споразум између Косова и Србије садржи напредак ка међусобном признавању две државе. Верујемо да је за пуну нормализацију односа неопходно узајамно признање у сржи споразума – казао је Курти.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг