Русија

МЕДВЕДЕВ НИКАДА ОШТРИЈИ! Руска војска може… Ово је неопходно, да ли је могуће да се то деси?

Медведев (фото: ЈуТјуб)

Заменик председника Савета за безбедност Русије Дмитриј Медведев изјавио је да се ништа не може искључити, а да, ако је потребно, руска војска може стићи до Кијева или Лавова, града на западу Украјине.

– Овде се ништа не може искључити. Ако треба стићи до Кијева, онда морате да идете до Кијева, ако треба стићи до Лавова, онда морате ићи до Лавова како би уништили ову инфекцију – рекао је Медведев у интервјуу руским медијима говорећи о сукобу у Украјини који Москва назива „специјалном војном операцијом“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Медевдев је додао да је неопходно избацити, како је навео, „све странце у ширем смислу те речи из руских земаља“ и створити „санитарну зону“ која не дозвољавају употребу оружја средњег и кратког домета, преноси РИА Новости.

– Неопходно је остварити све циљеве који су постављени да заштитимо наше територије, односно територије Руске Федерације. Избацити све странце који су тамо, у најширем смислу речи, направити санитарну зону која неће дозвољавати употребу било које врсте наоружања средњег и кратког домета, односно 70-100 километара, демилитаризовати је, ако говоримо о војној компоненти – рекао је Медведев.

Извор: Ало