Свет

НАПАДНУТ ЈЕ ГЛАВНИ ГРАД! Чују се сирене за узбуну, удари на све стране (ВИДЕО)

Проглашена ваздушна опасност на територији целе Украјине

Украјинске власти саопштиле су да је противваздушна одбрана оборила руске беспилотне летелице у близини Кијева, чије су олупине изазвале пожар на нестамбеном објекту, а да није било жртава у овом нападу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шеф војне управе града Кијева Сергеј Попко известио је да је Русија лансирала 12 дронова ка Кијеву, али да су украјинске снаге противваздушне одбране идентификовале и уништиле „све непријатељске циљеве“ у ваздушном простору око престонице, преноси Ројтерс.

Генералштаб Оружаних снага Украјине саопштио је јутрос да је Русија током ноц́и лансирала укупно 15 дронова иранске производње Шехид на Украјину, а да су украјинске снаге уништиле њих 14, наводи британска агенција.

Олупина дрона пала је у западном кијевском округу Свјатошино, изазвавши пожар на површини од 200 квадратних метара у нестамбеној згради, прецизира се у саопштењу.

– Према прелиминарним подацима, у овом тренутку нема жртава – објавио је Попко на Телеграму, уз напомену да се информације прецизирају.

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко саопштио је на Телеграму да је запаљена продавница у Свјатошину, али да нема жртава и да је пожар стављен под контролу. Упозорења за ваздушне нападе проглашена су јутрос у више региона Украјине.

 

Извор: Srbija Danas