Русија

НАПАДНУТА РУСИЈА! Пуцњава на све стране, има мртвих и рањених!

Група украјинских диверзаната данас се пробила на територију Климовског рејона Брјанске области Русије, саопштио је гувернер те области Александар Богомаз.

Они су отворили ватру на један аутомобил, при чему је један мушкарац убијен, а једно десетогодишње дете је рањено. Дете је пребачено у болницу и пружа му се сва неопходна помоћ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гувернер је додао да се у области спроводе све потребне мере за ликвидацију диверзаната.

Према писању медија, оружане снаге Украјине извршиле су још један напад на Климовски округ, такође наводе руски медији. У нападу беспилотне летелице запаљена је кућа у селу Сушани. На лицу места су хитне службе.

Како је за Спутњик изјавио портпарол хитних служби, у Брјанској области у селу Љубечане неколико људи узето је за таоце. Према његовим речима, у току је истрага о околностима инцидента и идентитету отмичара.

У међувремену се огласила и руска Федерална служба безбедности (ФСБ) која је потврдила да је група украјинских оперативаца извела нападе у региону Брјанска. Наведено је и да су у току борбе у два гранична села Љубечане и Сушани, који се налазе на око 20 км удаљености.

„Оперативци ФСБ и министарства одбране раде на елиминација нападача на нашу територију“, наведено је укратком саопштењу ФСБ.

Према незваничним информацијама има мртвих и рањених.

„Напад артиљеријом на цивилне објекте“
Раша тудеј је објавио на свом Твитер профилу да су руски региони под смртоносним нападима украјинских снага, као и да се напади изводе артиљеријом и да су мета цивили објекти у Брјанску и Курску.

Они су се позвали на изјаве локалних званичника.

Извор: Б92