Србија

НАШ ПОЗНАТИ МЕТЕОРОЛОГ ОБЈАВИО ДУГОРОЧНУ ПРОГНОЗУ: Ево какво време нас чека до краја марта

Око 15. марта могуће је ново, пролазно, погоршање, док за сада нема сигнала за јаче захлађење барем до око 25. овог месеца, стоји у најновијој временској прогнози метеоролога Марка Чубрила за март месец.

– У четвртак и петак релативно топло али нестабилно уз честу појаву кише и локалних пљускова. У четвртак ће пљускови бити чешћи на северу, а у петак на југу региона. Локално ће бити и јачих пљускова уз грмљанске процесе у атмосфери. У четвртак ветар умерен до појачан југозападни,а на северу региона западни, до ће у петак углавном бити слаб до умерен, јужни и југозападни. Дневни максимум до +12 до +18 степени Целзијуса – најављује Чубрило.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У суботу већ рано ујутро северне пределе региона захвата хладан фронт који доноси јак северозападни ветар пролазну кишу и захлађење. Тај фронт ће се брзо преместити ка југоистоку и у планинском делу региона који је преко 800мнв условиће појаву суснежице и снега, док се преко 900мвн очекује пролазан снег. Дневни максимум у суботу од +4 до +10 степени Целзијуса, наводи се.

– Како би ноћ ка недељи требала бити ведра могући су ниски минимуми који би се у недељу пред зору углавном кретали до -1 до +2 степена Целзијуса, док би локално били и око -3 степена Целзијуса. У недељу током дана претежно сунчано и прохладно али мало топлије у односу на суботу уз максимум до +6 до +12 степени Целзијуса – каже метеоролог.

Почетком следеће недеље поново осетно топлије и око 13.03. би се максимуми требали кретати од +12 до +18, а локално и преко +20 степени Целзијуса, стоји у прогнози.

– Модели средином следеће недеље и даље имају сигнал за ново, пролазно, погрошање. ГФС, УКМО и ЈМА су за сада јачи са тим сигналом погоршања у односу на ЕЦМWФ модел – објашњава Чубрило.

Свакако би и оно требало бити пролазно и око 18.03. би поново отоплило,а средњерочми прорачуни за сада на срећу све до око 23.03, а потенцијлно и дуже немају сигнал за било какво јаче захлађење које могло условити појаву касног снега или мраза у низијама региона.

Audi A3 1.8 Turbo FSI Ambiente

– Наредних недељу дана прво пролећно време уз честе температурне промене, кишу и прве грмљавинске пљускове, а више планине на кратко могу имати и снег – закључује он.

Извор: Информер