Свет

НОЋНА МОРА ВАШИНГТОНА СЕ ОСТВАРИЛА

Кинеска државна нафтна и гасна корпорација CNOOC објавила је откриће великог нафтног поља са резервама лаке сирове нафте од 100 милиона тона у Бохајском мору, које се протеже дуж северне обале земље.

Према саопштењу компаније у среду, нафтно поље Бозхонг 26-6 лежи на југу Бохајског мора. Бушотина је избушена до дубине од 4.480 метара, где је пронађено укупно 321,3 метара нафтних исплативих зона. Бушотина је тестирана да производи у просеку око 2.040 барела сирове нафте и 11,45 милиона кубних стопа природног гаса дневно, наводи се у извештају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нафтно поље Бозхонг 26-6 је треће откриће нафтног поља са [сто милиона тона] резерви у [јужном] Бохајском мору након Кенли 6-1 и Кенли 10-2“, изјавио је заменик главног инжењера истраживања CNOOC-а,.

Извршни директор компаније, Џоу Синхуаи, додао је да ће CNOOC „наставити да тражи средња до велика поља нафте и гаса“.

Према стручњацима из индустрије, открића природног гаса и нафте у Бохајском мору ће повећати годишњу производњу CNOOC-а на преко 80 милиона тона еквивалента нафте до 2025.

CNOOC је трећа по величини кинеска национална нафтна компанија после ЦНПЦ и Синопец. Основана 1982. године са седиштем у Пекингу, CNOOC се бави производњом и прерадом нафте и природног гаса из кинеских офшор зона.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/RT

Ознаке