Православље

НОВО ЧУДО У МАНАСТИРУ ОСТРОГ: Кинескиња целивала мошти Светог Василија, а онда

Несвакидашњи догађај десио се недавно у манастиру Острог. Наиме, кинескиња Сигрид Сун која је боравила у Црној Гори, при посети острошкој светињи изразила је жељу да прими православну веру и да приступи свечаном чину крштења.

„Пришла је код Свеца да га целива. Код моштију је дежурао никшићки парох отац Василије Брборић. Она је затражила од њега да је научи како да се православно закрсти по свом телу. У току разговора о вери, рекла је да не припада ниједној религији, али да хоће да буде у оној вери у којој је Свети Василије“, прича јеромонах Владимир Палибрк који је са оцем Брборићем извршио чин крштења.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јеромонах Владимир каже да је Сигрид показивала на мошти Светог Василија и говорила „Хоћу да будем као он“.

Након тога, прича јеромонах Палибрк, Сигрид је отказала и таxи возило које је чекало испред манастира, а које је требало да је вози назад ка Подгорици.

Путем апликације и превода са кинеског на енглески, јеромонах је упутио девојку из Кине у основе православне вере.

На крштењу Сигрид је добила име Василија, по острошком светитељу.

Кум јој је био Константин Џусојев, пријатељ јеромонаха Палибрка, који је професор на Сретенској Духовној Академији у Москви, а тих дана је боравио у посети манастиру Острог, пише портал „Пв Информер“.

Убрзо је Сигрид, односно Василија, постала и кума.

Наиме, девојка Сузана, која је била преводилац у разговорима Сигрид са острошким свештенством, изразила је жељу да и сама приступи чину крштења. Кума јој је била управо Василија.

„Овај догађај је само још једно мало чудо које се десило приликом посете Свецу. Можемо рећи да се Свети Василије дотакнуо њене душе“, закључује јеромонах Палибрк.

Извор: ПВ Информер