Свет

ОБЈАВЉЕН ПРВИ СНИМАК СУДАРА ВОЗОВА У ГРЧКОЈ: Језив призор смртоносне буктиње настале након несреће (ВИДЕО)

Најмање 40 особа страдало је, док је више од 70 повређено у железничкој несрећи у Грчкој, а на друштвеним мрежама појавио се снимак судара путничког и теретног воза код града Лариса.

Безбедносна камера забележила је стравичан тренутак судара међуградског путничкг воза са око 350 путника који је из Атине кренуо за Солун и теретног воза.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На снимку, који је објавио ЕРТ, види се тренутак када се путнички воз директно судара са комерцијалним возом.

На основу онога што се може видети на снимку, возови се налазе на истој прузи, крећу се брзином од 166 километара на сат и не могу да избегну судар, преноси „Прототхема“.

У Грчкој је због трагедије проглашена тродневна жалост.

Узрок несреће је и даље непознат, а истрага ће морати да одговори на питање како је могуће да су се два воза која су се сударила возила цео километар на истом колосеку.

Ово је најтежа саобраћајна несрећа у Грчкој у последњих неколико деценија.

Приведен управник железничке станице у Лариси

Раније данас грчке власти привеле су шефа железничке станице у Лариси, након судара два воза у месту Темпи недалеко од тог града.

Начелник станице, за кога се сматра да сноси највећу одговорност за несрећу, извинио се током саслушања у тужилаштву, након чега је пуштен на слободу.

На место догађаја изашао је тужилац који ће спровести истрагу због нарушавања безбедности саобраћаја са смртним исходом, преноси Екатимерини.

То дело се води као као кривично дело за које је запрећена казна од 10 година затвора до доживотне казне.

Извор: Блиц