Србија

„ОД ВУЧИЋА САМ САЗНАО ДА ЋЕ ИЗБИТИ РАТ У УКРАЈИНИ“

Дописник аустријског јавног сервиса ОРФ са Западног Балкана и из Украјине Кристијан Вершиц, који је због извештавања са ратишта права звезда у Аустрији, представио је своју књигу „Мој новинарски живот“, која, како каже, садржи понајвише догодовштина из Југоисточне Европе.

Колико је Вершиц омиљен у Аустрији сведочи чињеница да је књига, која је тек недавно објављена, већ продата у више од 21.000 примерака, па је овај врсни новинар награђен и „Златном књигом“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Приликом сваке промоције књиге, као и приликом обављања свог новинарског посла, најчешћа питања односе се на његов боравак на ратишту.

Тако је и приликом представљања књиге у организацији „Политичке академије Народне партије Аустрије“ упитан када је схватио да ће избити рат у Украјини.

– Знао сам да ће бити рата 20. децембра 2021.године, након интервјуа са председником Србије Александром Вучићем – одговорио је Вершиц.

Вучић је, подсећа Вершић, неколико недеља пред интервју био у посети код руског председника Владимира Путина.

– Питао сам га после интервјуа да ли могу још нешто да га питам у вези са Украјином. Тада сам га питао, пошто Украјина планира војне вежбе са НАТО – шта би могло да се деси. На то сам од Вучића добио одговор: Полазим од тога да неће имати времена ни за једну војну вежбу са НАТО. Додао је и да страхује да САД и Европљани Путина не схватају озбиљно – пренео је Вершиц.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/sd.rs

Ознаке