Русија

ОДГОВОР ОДМАХ ИСЕЧЕН! Овако је реаговао Шојгу на питање како ће се завршити рат у Украјини (ВИДЕО)

Министар одбране Русије је открио како ће се завршити рат у Украјини.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу упитан је у интервјуу за ТВ Звезда руског Министарства одбране како ће се рат завршити, на шта је он одговорио: „Сваки рат се завршава у миру“. Али када је новинар упитао колико брзо се може очекивати мир у Украјини, Шојгу није одговорио на питање и напустио је просторију. Иако је ТВ Звезда првобитно пустила снимак напуштања министра одбране, он је касније исечен. Западни аналитичари кажу да руски председник Владимир Путин вероватно планира да одуговлачи рат што је дуже могуће у нади да ће западна подршка Украјини ослабити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шеф НАТО: Припреме за дуг рат
„Владимир Путин нема непосредне планове за мир у Украјини и стога Запад треба да се припрема да пружи помоћ Кијеву још дуго“, упозорио је генерални секретар НАТО-а у интервјуу за Гардијан. Јенс Столтенберг је рекао да је руски председник укључен у „рат на исцрпљивање“.

„Жестоке борбе око Бахмута показују да је Русија само спремна да убаци хиљаде и хиљаде војника, узме много жртава за минималне добитке. Председник Путин не планира мир, он планира још рата“, наставио је Столтенберг, додајући да Русија повећава војну индустријску производњу и „допире до ауторитарних режима као што су Иран, Северна Кореја и други како би покушали да набаве више оружја“.

 

Извор: Мондо