Свет

ОГЛАСИО СЕ КАДИРОВ: Наш председник Владимир Владимирович Путин…

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин одржао је неформални састанак са шефом Савета регионалног огранка Сверуског јавно-државног омладинског покрета „Покрет првих“ Чеченске Републике Ахматом Кадировим, саопштио је шеф Чеченске Републике Рамзан Кадиров.

– Наш председник Владимир Владимирович Путин састао се са Ахматом Кадировим, председником Савета регионалног огранка Сверуског друштвено-државног покрета деце и омладине ‘Покрет првих’ Чеченске Републике. Био је то неформални састанак на коме је унук првог председника Чеченске Републике говорио о омладинској политици у региону, али највећи део састанка био је посвећен Ахмату-Хаџи Кадирову (отац чеченског лидера) – написао је Кадиров на Телеграму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Појаснио је да је Путин поделио своје лично искуство са Ахматом Кадировим, да је говорио о принципима и визији мирне будућности, пријатељствима и почетку свог пута.

Ахмат Кадиров је, према речима његовог оца, веома инспирисан разговором са председником Русије.

Путин је младом Чеченцу дао пар корисних савета, и истакао да је важно да следи пут свог деде Ахмата како би био успешан.

– Жива слика дубоко религиозног човека, који брине о свом народу инспирише на нова достигнућа – важна, одговорна, патриотска, чак и епохална – написао је шеф Чеченије и додао да је руски председник Ахмату Кадирову честитао предстојећи брак.

 

Извор: РТ Балкан