Свет

ОГРОМНА ЕКСПЛОЗИЈА! Грађани опрез, останите код куће због могуће катастрофе (ВИДЕО)

Узрок пожара је за сада непознат.

У хемијској компанији „Кеми“ у Новари на северу Италије, данас је избио пожар, а градоначелник је упозорио грађане да не отварају прозоре и не излазе из кућа без преке потребе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Фабрика, која се се бави прерадом хемијских растварача, налази се у индустријској зони Сан Пјетро Мозецо, а велики црни облак се креће у правцу Ломбардије, преноси Анса.

Према речима очевидаца, чуле су се и експлозије, а цела индустријска област је евакуисана. За сада нема података да ли има мртвих или повређених особа.

– Пожар који је јутрос избио у компанији у Сан Пјетро Мозецу још траје, под контролом је ватрогасаца, али стуб дима би могао да створи ризик од еколошке и здравствене катастрофе. Препоручује се грађанима да прозоре држе затвореним и ако није неопходно да остану код куц́е. Препорука је и да деца остану у учионици са затвореним прозорима – рекао је градоначелник.

На терену се налазе и екипе Регионалне агенције за заштиту животне средине АРПА, карабињери и шест ватрогасних тимова, као и екипе Хитне помоћи.

Према писању „Стампе“, пламен је висок педесетак метара, а облак је видљив и неколико километара даље. Узрок пожара је за сада непознат.

 

Извор: Srbija Danas