Свет

ОН СЕ КАНДИДУЈЕ ЗА ПРЕДСЕДНИКА УКРАЈИНЕ! Обећао и шта ће урадити ако победи

Шеф паравојне групе Вагнер Јевгениј Пригожин изјавио је данас да намерава да се кандидује за председника Украјине 2024. године.

– Гледајући све око себе, имам политичке амбиције. Одлучио сам да се кандидујем за председника 2024. За председника Украјине – рекао је Пригожин у видео снимку објављеном на Телеграму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да очекује да ће се за ову функцију такмичити са бившим председником Петром Порошенком и садашњим председником Володимиром Зеленским.

– Ако победим на председничким изборима у Украјини, момци, онда ће све бити у реду, неће требати никакве гранате – рекао је он.

„Ја не идем нигде“

Одговорио је и на питање зашто се жали на слабу залиху муниције и не купује је сам. Пригожин је истакао да би, ако би све купио својим новцем, то било „управљање државом, а не бизнис”. Према његовим речима, Вагнеру је сваког месеца потребно око 10.000 тона муниције вредне око милијарду долара.

Говорећи о људским губицима, Пригожин је нагласио да „борци у рату у сваком случају гину, рат се измишља да једна војска убије другу“. Он је негирао наводе да је био у дослуху са украјинским властима и да ће „због новца и укидања санкција“ напустити зону борбених дејстава „у правом тренутку“.

– Не идем нигде. Питање је: ко је узео новац када смо ми ’направили гест добре воље‘ и предали Херсон, Харковску област и многе друге (територије)? – рекао је алудирајући на руске војне команданте. У одвојеном саопштењу, Пригожин је саопштио да су центри за регрутацију Вагнера отворени у 42 руска града.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс