Свет

ОНИ СУ СПРЕМИЛИ РАДИОАКТИВНИ УДАР НА АМЕРИКУ!? Свет на ивици ескалације!

Он има способност да носи нуклеарну главу дизајниран да генерише гигантски „радиоактивни цунами“ који би уништио поморске ударне групе и читаве луке.

Аналитичари на западу су засад скептични да оруђе представља велику нову претњу, али наглашавају да тест показује посвећеност Севера повећању нуклеарних претњи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Државна корејска централна новинска агенција (КЦНА) описала је да је дрон дизајниран да се „тајно инфилтрира у оперативне воде и направи радиоактивни цунами великих размера кроз подводну експлозију“ – и да може бити распоређен директно са обале или одвучен бродовима.

КЦНА је саопштила да Северна Кореја овим одговара на овомесечне заједничке вежбе САД и Јужне Кореје, које сматра огромном провокацијом.

У извештају државних медија описана је текућа „нуклеарна криза“ због Вашингтонових „намерних, упорних и провокативних ратних вежби“.

Ове недеље, севернокорејска влада је покренула велику нову акцију регрутовања, организујући догађаје широм земље, док је спроводила скоро свакодневна пробна лансирања пројектила – укључујући и тест прошле недеље који је укључивао „лажну нуклеарну бојеву главу“ као упозорење Сеулу и Вашингтону.

Државни медији су описали да су „студенти младих са универзитета у различитим местима, као и ученици виших разреда средњих школа из целе земље“ изразили своју одлучност „да удруже снаге у борби““

У извештају КЦНА се додатно наводи спремност грађана да „немилосрдно збришу ратне манијаке“ – у ономе што је такође очигледно пропагандни блиц и део сигнализације усмерен на југ и запад.

У исто време, Пјонгјанг очигледно настоји да импресионира своје непријатеље и свет увођењем новог оружја високе технологије.

 

 

Извор: Srbija Danas