Издвајамо Православље

ОВА ТРИ СВЕЦА ЋЕ ВАМ ПОМОЋИ: Ако сте несигурни и плашљиви изговорите данас ОВЕ РЕЧИ!

Евтропије, Клеоник и Василиск били су другови светог Теодора Тирона. Када је Теодор славно скончао, они су остали у тамници, али нису дуго осуђени због смене царског намесника у Амесији.

Када је стигао нови намесник, још нечовечнији од свог претходника, наредио је да му изведу ову тројицу. Сва тројица беху младићи. Евтропије и Клеоник су били браћа рођена, а Василиск сродник светом Теодору. Међутим, сва тројица бејаху као браћа рођена.

– Као што је Света Тројица недељива, тако смо и ми по вери недељиви и по љубави неразлучни – рекли су пред намесником.

Узалудна беху сва ласкања намесника, и узалудни покушаји да поткупи Евтропија. Намесник му је наиме нудио да вечера са њим, затим је Евтропије одбио и благо, а пошто су покушаји били изалудни Евтропије и Клеоник су осуђени распећем, док је Василиск убијен мачем.

Ако сте несигурни, плашљиви, немате довољно вере у себе… Помолите се овим свецима, они ће вам дати снагу. Уколико желите да вам ови свеци подаре снагу и неустрашивост, изговорите ове речи:

„Мученици Твоји Господе, у страдању своме су примили непропадљиви венац, од Тебе Бога нашега, јер имајући помоћ Твоју мучитеље победише, а разорише и немоћну дрскост демона: Њиховим молитвама спаси душе наше. Амин.“

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

март 2023.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031