Свет

ОВАКО ТО РУСИ РАДЕ! Директно уништавање НАТО оружја дроном камиказа (ВИДЕО)

Руске снаге уништиле су НАТО ПВО систем не фронту у Украјини

Министарство одбране Русије објавило је снимак уништења британског ПВО система „стормер ХВМ“, достављеног Кијеву, уз помоћ камиказа дронова „лансет“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарство је појаснило да је борбено возило украјинских снага открила беспилотна летелица у правцу Доњецка. Након открића, возило је уништено високопрецизном муницијом.

„Камиказа дронови се ефикасно користе за уништавање оклопних возила Оружаних снага Украјине. Уз њихову помоћ уништавају се артиљеријска оруђа, самоходни артиљеријски носачи, самоходни ПВО системи, тенкови и друга оклопна возила“, додали су у Министарству.

Камиказа дронови показали су се као исплатива алтернатива скупим авионима и крстарећим и балистичким пројектилима, који су омогућили руској војсци да уништи оклопна возила која су САД и европске земље доставиле Украјини.

Модел „Лансет-3“, дизајнирала је руска компанија „Зала Груп“, посебно је направљен да уништава оклопна возила и може бити наоружан или високоексплозивним (ХЕ) или ХЕ-фрагментационим бојевим главама.

„Лансет 3“ може да се креће брзинама од 80 до 110 километара на сат са максималном издржљивошћу од 40 минута и максималним дометом од 40 километара.

 

 

Извор: Ало