Православље

ОВО ЈЕ МОЛИТВА ЗА ЗДРАВЉЕ СВЕТОМ ВАСИЛИЈУ ОСТРОШКОМ: Читајте је сваки дан

Молитва за здравље чита се светом Василију великом угоднику Божијем који је исцелио хиљаде и хиљаде људи, молите се увек за нас, умоли Господа за свако добро.

Молитва Светом Василију Острошком:

Свети Василије, велики угодниче Божији, помози свима па и мени. Велики бранитељу вере Православне, одбрани и нас који твоју Свету веру држимо, и с надом теби приступамо. Велики архијереју Божији, помоли се Богу Сведржитељу за све људе твоје, па на послетку и за мене недостојног и последњег.

Тврдошки витеже и Острошки подвижниче, спасавај нас од беда видљивих и невидљивих. Запалила те је Српска земља као вечну свећу пред престолом Бога Живога, па нам сада осветли путеве и разагнај тугу.

Молитвама и сузама загревао си хладну пештеру Острошку, па загреј сада Божијим духом и срца наша, да се спасемо и прославимо Бога свевишњега и тебе Свеца Божијега.

Са свих страна света притицали су ћивоту твоме болни и невољни, и ти си им помагао: демоне одгонио, везе ђавоље раскидао, и здравље душевно и телесно људима даривао.Тако и сада помози, крштеним и некрштеним, као и увек, свима па и мени.

Измиритељ си био завађене браће, измири и сада све завађене, збратими разбраћене, овесели тужне, укроти самовољне, исцели болне.

Свети Василије Чудотворче и Оче наш духовни, чуј и услиши чеда твоја духовна у Христу Исусу Господу нашем. Амин.

Извор: Србија јавља/Prijatelj Bozji.com