Регион

ПРЕДСЕДНИК У ОВОЈ ДРЖАВИ ПЕРСОНА НОН ГРАТА!? Тражи се хитно доношење декларације

Потпредседник Удружења ветерана одбрамбено-отаџбинског рата Недељко Клинцов подржао је предлог ПДП да се у парламенту Српске што пре донесе декларација којом би се председник Хрватске Зоран Милановић прогласио персоном нон грата на територији Републике Српске.

Посланика ПДП Миланко Михајилица је најавио јуче да ће Клуб посланика те странке упутити парламенту декларацију којом би се Милановић прогласио непожељним у Српској. Он је то рекао након бурних дискусија у парламенту Српске о недавној посети Милановића Дервенти када је одликовао злогласну 103. бригаду ХВО.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ово што се дешава на простору Републике Српске од стране бивших непријатеља је недопустиво за нас борце, ветеране одбрамбено-отаџбинског рата. Немам речи којима би описао колико сам ужаснут тим догађајем – истакао је Клинцов за Српскаинфо.

Он је додао да постоје спекулације како би се 27. априла поново могао организовати неки догађај на подручју Дервенте поводом обележавања злогласне 103 бригаде ХВО.

Клинцов поручује да су ветерани, ако се испостави да су те информације тачне, спремни да масовно дођу у Дервенту и физички спрече такав један догађај.

– Надам се да се тако нешто неће десити и да су ово само спекулације. Ветерани неће дозволити још једно вређање Републике Српске као што се то десило ових дана када је Милановић дошао у Дервенту и одликовао ХВО. Не могу да верујем да се такав један догађај могао десити и да то нико није спречио – каже Клинцов.

Он је најавио да ће ветерани у недељу обићи места у Дервенти на којима се Војска Републике Српске борила против 103. бригаде ХВО, коју је Милановић ових дана одликовао.

– Обићемо места где су вођене борбе са том 103 бригадом и запалити свеће за погинуле саборце – истакао је Клинцов.

Извор: Информер