Свет

ПРВИ ЧОВЕК АМЕРИЧКЕ ВОЈСКЕ СТИЖЕ У ОВУ ЗЕМЉУ! Припрема се НАПАД на ОВУ државу!

Начелник здруженог генералштаба америчке војске Марк Мили долази данас у изненадну посету Израелу, где ће одржати низ састанака са израелским званичницима о иранском нуклеарном програму после вести да за кратко време ова држава развиће своју прво нукеларну бомбу.

Амерички министар одбране Лојд Остин такође треба да допутује у дводневну посету Израелу у среду следеће недеље како би разговарао о иранској нуклеарној ситуацији са израелским премијером Нетањахуом и начелником штаба Израелске војске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ови састанци су уследили након што су саветник Беле куће за националну безбедност Џејк Саливан, директор ЦИА-е Бил Бернс и државни секретар Ентони Блинкен такође посетили Израел последњих недеља како би разговарали о иранској претњи са израелским званичницима.

Израелски званичници кажу да ће фокус посете бити заједничка борба против Ирана. Иначе ова посета долази у тренутку нараслих тензија између Вашингтона и Јерусалима са одлуком да се настави градња јеврејских насеља и изјаве израелског министра финансија Безалела Смотрицха премак ојој израелске власти палестински град Хавара на Западној обали мора бити избрисан. Такође проблем на релацији израел и САД ствара реформа правосуђа због које у Израелу трају антивладини протести.

 

 

Извор: Курир