Русија

ПУТИН ЈЕ У ПРОБЛЕМУ? Генерал му поручио само једно…

Путинови политички циљеви у Украјини више нису оствариви, саопштио је председавајући Заједничког штабова америчких генералштабова генерал Марк Мили

Предесдник Заједничког штаба америчких генералштабова позвао је Путина да оконча рат против Украјине.

Председавајући Заједничког штабова америчких генералштабова генерал Марк Мили рекао је да политички циљеви руског председника Владимира Путина у рату против Украјине више нису оствариви.

Како је пренео дописник УНИАН-а, Мили је то рекао на брифингу после састанка Контакт групе за одбрану Украјине (такозвани „Рамштајн-10“), који је одржан у виртуелном формату.

Према генераловим речима, рат Русије против Украјине је акт бруталне агресије Путина и руске војске уз потпуно занемаривање људских живота.

– Недовољно обучене, лоше вођене, лоше опремљене руске снаге крећу у безобзирне фронталне нападе и гину у стотинама дневно. Свету је очигледно, а и Путину би требало да буде очигледно да политички циљеви које је Путин поставио да оствари пре 384 дана више нису оствариви, наставком овог рата. Путин може да заустави овај рат, и он то може учинити данас. И мора то да уради, додао је Мили.

Генерал је нагласио да су Украјинци слободни и да никада неће одустати у борби да остану слободни.

РАТ У УКРАЈИНИ

Једна од ужаренијих области на фронту сада је Бахмутска. Командант Копнене војске Оружаних снага Украјине Александар Сирски рекао је да непријатељ и даље покушава да опколи Бахмут, али његови покушаји су неуспешни.

Истовремено, министар одбране Сједињених Америчких Држава Лојд Остин нагласио је да евентуално украјинско повлачење из Бахмута не би значило губитак рата.

Поред тога, 15. марта одржан је десети састанак у формату Рамштајн. Већ је познато да ће Шведска Украјини пребацити 10 тенкова Леопард 2 а Норвешка ПВО системе.

 

 

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

март 2023.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031