Свет

РУСИ МОЛЕ ЗА ПОМОЋ ОВЕ ДВЕ ДРЖАВЕ!? Украјина ће успети у контраофанзиви због овога

Остин је рекао да Украјина сада има „значајну предност“ у односу на руске снаге.

Амерички секретар за одбрану Лојд Остин сматра да Украјина, због значајног исцрпљивања руских снага и доласка западног наоружања, има „веома добре шансе“ да покрене успешну контраофанзиву на пролеће 2023. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је то изјавио током саслушања у Комитету за оружане снаге америчког Сената.

Остин је рекао да Украјина сада има „значајну предност“ у односу на руске снаге, иако се линија фронта недавно мењала са једне на другу страну, а сада се воде „прилично озбиљне битке у области Бахмута“.

– Украјинци су Русима нанели значајне губитке, а своје залихе оклопних возила су исцрпили на начин који нико није могао да замисли. Сада видимо како ће Русија поново да деконзервише тенкове Т-54 и Т-55 због нивоа губитака који су Украјинци нанели – истакао је шеф Пентагона.

Он је додао да су у вези с тим ресурси Русије исцрпљени, све више се суочава са недостатком артиљеријске муниције и других ствари и принуђена је да се за помоћ обрати Ирану и Северној Кореји.

– Стога, мислим да ћемо на пролеће видети пораст непријатељстава, како се услови за маневрисање буду побољшали, а и на основу онога што смо већ урадили и радимо. Мислим да ће Украјина имати веома добре шансе за успех – нагласио је Остин.

 

Извор: Srbija Danas