Свет

РУСИ ЗАПРЕТИЛИ ПОЉАЦИМА! Ако ОВО урадите то ће значити само ЈЕДНО!

Pixabay.com

ЗВАНИЧНА Москва је очекивано оштро одреаговала на изјаву амбасадора Пољске у Француској, Јана Емерика Рошчишевског, да ће његова земља заратити са Русијом ако Украјина изгуби рат.

Додуше, засад не ни из Кремља, ни са врха Министарства иностраних послова РФ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пољаку је парирао шеф комитета Државне Думе за међународне послове Леонид Слуцки који је Варшаву отворено упозорио да би улазак Пољске у сукоб у Украјини значио покретање трећег светског рата од стране НАТО-а.

Додатно је прецизирао и поручио и северноатлантској алијанси:

„Директно учешће Пољске у украјинском сукобу, било након пораза Кијева или пре његове капитулације, значиће отпочињање трећег светског рата од стране НАТО. То је истина која се не може погрешно схватити у престоницама земаља чланица алијансе“.

Према речима Слуцког, такав развој догађаја није у интересу чланица НАТО.

На „објаву рата“ преко пољског амфасадора у Француској одреаговао је и високи функционер горњег дома руског парламента Алексеј Пушков, рекавши:

„Веома је лакомислена изјава пољског амбасадора у Паризу. Први пут је на језику званичног представника Пољске оно што је њеним лидерима одавно на памети. Ипак, сва „храброст“ Пољака почива на подршци САД. Али, да ли је Варшава сигурна да је Вашингтон спреман за борбу?“

 

Извор: Интермагазин