Русија

РУСИЈА СЕ СПРЕМА ДА УПОТРЕБИ ОВО! После тога не само Украјина већ и цео свет неће бити исти!

Маневри руске флоте у Јапанском мору изазвали су забринутост на Западу. Ове податке поделио је новинар Чарли Хесун.

Министарство одбране Русије је пре неколико дана говорило о тренажном гађању у Јапанском мору. Подморница „Петропавловск-Камчатски“ лансирала је крстарећу ракету „Калибар“ на циљ који се налази на знатној удаљености.

Према речима Чарлија Хесуна, акције руске морнарице изазвале су озбиљну забринутост на Западу. Ово преноси публикација Ла Ноувелле Трибуне.

„Ракета је лансирана током вежбе и погодила је земаљски циљ на удаљености већој од 1.000 километара. Контекст овог теста је изузетно важан“, напомиње колумниста Ла Ноувелле Трибуне.

Чарли Хесун је изјавио да руска војска користи крстареће ракете Калибар током специјалне војне операције у Украјини, укључујући и уништавање копнених циљева.

То је изузетно прецизно и ефикасно оружје способно да погоди мете на великим удаљеностима. А чињеница да је Руска Федерација, на врхунцу украјинске кризе, лансирала ракету Калибар са подморнице у Јапанском мору забрињава Запад. Он има добре разлоге за то.

Колумниста Ла Ноувелле Трибуне сматра да руска војска тестира нове начине употребе свог високопрецизног оружја.

На пример, у Јапанском мору гађање је вршила подморница из потопљеног положаја под окриљем ловаца и дронова. Дакле, Русија жели да схвати како ће се њене ракете понашати у таквим условима. И очигледно, ово није последњи тест калибра.

 

Извор: Wебтрибуне

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

март 2023.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031