Русија

Руски пилоти изазвали хистерију у Вашингтону

Вештина и професионализам пилота Су-27, који су без употребе оружја успели да сруше амерички извиђачки беспилотни летелица МК-9 Реапер, изазвали су праву хистерију међу представницима Вашингтона.

До овог закључка дошао је познати израелски војно-политички стручњак Јаков Кедми. Он је уживо у програму Вече са Владимиром Соловјевом детаљно говорио о чудној реакцији портпарола Пентагона Џона Кирбија на овај инцидент, а такође је објаснио зашто се на одговор на провокације Америке није дуго чекало.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јаков Кедми је скренуо пажњу да је најбоља похвала за руске пилоте, који су успели да елиминишу амерички дрон на небу изнад Црног мора, хистерична реакција САД.

Портпарол Савета за националну безбедност Беле куће, Џон Кирби није суздржавао емоције када је причао о инциденту. Овакве изјаве америчких званичника сведоче о професионалности и вештини руских Ваздушно-космичких снага.

„Пилоти су показали своје вештине. Они су,без иједног испаљеног метка, лаким маневром из ваздуха, чак и без акробатике, упропастили један од најскупљих и најефикаснијих америчких беспилотних летелица, само мало долетевши у његову близину. Американци на ово нису рачунали “, објаснио је стручњак.

Политиколог је скренуо пажњу на чињеницу да се САД, активно користећи извиђачке беспилотне летелице у црноморском региону, осећају некажњено. Међутим, на последице се није дуго чекало. Сада је Вашингтон, након што је осетио бес због акција руских пилота, принуђен да напусти летове дронова дуж претходне руте.

„После свега овога, како амерички дронови лете изнад Црног мора? Да ли лете овом рутом? Не! Неколико десетина километара јужније. Па ко је овде идиот? закључио је Кедми.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs