Свет

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО! Амерички званичници открили када ће се завршити рат у Украјини!

Како каже, Москва до сада није користила значајан део својих ваздухопловних и поморских снага

Конфликт у Украјини се може завршити за две године, претпоставила је секретарка америчке војске Кристин Вормут.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мислим да ће се рат у Украјини самостално решити следеће године или за две године – рекла је она у обраћању у Центру стратешких и међународних истраживања. Подвукла је да су се борбе показале дуготрајнијим него што се могло претпоставити.

– Били бисмо непромишљени ако се не бисмо бринули о постојећим војним могућностима Русије – рекла је Вормут. Према оценама Вашингтона, Москва до сада није користила значајан део својих ваздухопловних и поморских снага, као ни могућности у сајбер простору, појаснила је она.

Заменик министра одбране САД Колин Кал је изјавио да није предвидива путања развоја конфликта. Према његовом мишљењу, може се завршити за шест месеци, а можда и за две или три године. Кал је додао да се нада да ће добити подршку Конгреса у финансирању помоћи Кијеву чак и узимајући у обзир тренутне процене трајања сукоба.

Западне земље у последње време повећавају испоруке наоружања и технике Украјини. Москва је неколико пута указивала да војна помоћ Кијеву не обећава ништа добро и само одлаже сукоб, а транспорт са оружјем постаје легитимна мета Оружаних снага Русије.

 

Извор: Srbija Danas