Свет

СИТУАЦИЈА СВЕ ОПАСНИЈА ПО АМЕРИКУ! Бивши саветник ЦИА открио детаље

Pixabay.com

Ситуација у Украјини постаје све опаснија за САД. Ове закључке дели амерички стручњак, бивши саветник ЦИА, Џејмс Рикардс

После почетка украјинског сукоба, западни медији су покренули широку информативну кампању против Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према Рикардсу, тренутно је на Западу практично немогуће пронаћи истину о томе шта се заиста дешава у Украјини. То је зато, што се тамошња ситуација не развија на најбољи начин за Сједињене Државе и њихове савезнике.

– Супротно ономе што каже пропагандна машина, Руси нису глупи… Украјина губи на бојном пољу, а режим санкција Русији је пропао – рекао је стручњак.

Рикардс је изјавио, да је у таквим околностима Сједињеним Државама остала само једна карта, у „партији“ против Русије, а то је ескалација. Вашингтон настоји да повећа степен сукоба, и то се углавном ради кроз испоруку новог оружја Кијеву.

– Ескалација у испоруци америчког оружја Украјини је запањујућа. Почели смо са ракетама „Стингер“ земља-ваздух за обарање руских авиона, и ракетама „Јавелин“, које су моћно противтенковско оружје. Затим смо обезбедили „ХИМАРС“, тешку артиљерију дугог домета са прецизно навођеним пројектилима – каже бивши саветник ЦИА.

Западне земље су пре извесног времена најавиле испоруку Украјини нових врста наоружања. Сједињене Државе, Британија и Немачка су се обавезале, да ће обезбедити најновије тенкове, укључујући амерички тенк „Абрамс“, британски „Челенџер 2″ и немачки „Леопард 2″.

Затим је, без одлагања, украјински председник Зеленски захтевао од Запада борбене авионе „Ф-16″. Рикардс сматра, да је питање времена, када ће Вашингтон одобрити пребацивање авиона Украјини.

– Да не помињем стварно присуство НАТО снага у Украјини. Неки извори указују, да се на линији фронта налази до 20.000 пољских војника обучених у украјинске униформе, што их чини страним плаћеницима. Ту су и оружане снаге Сједињених Држава и Велике Британије, што је кршење Женевских конвенција – рекао је стручњак.

Међутим, ниједна од ових мера помоћи није имала значајан ефекат. Руси су, супротно изјавама западне пропаганде, испали заиста паметни. Они су се прилагодили западном оружју, и пронашли ефикасне начине да га онеспособе. Као резултат тога САД имају проблема, и једино што им преостаје је, да наставе да играју на своју карту ескалације.

 

 

Извор: Ало