Свет Србија

СКАНДАЛОЗАН ЗАХТЕВ АУСТРИЈАНЦА: Ни жртвама НАТО бомбардовања не да мира – ОДМАХ ГА УКЛОНИТЕ (ФОТО)

Гинтер Ферлингер, аустријски економиста и познати провокатор, изнео је на свом твитер налогу срамотан и скандалозан захтев да се „одмах уклони споменик“ деци настрадалој у бомбардовању СРЈ 1999. године, јер, према његовим речима, он представља „мрско извртање чињеница“?!

Споменик у Ташмајданском парку, који кроз лик Милице Ракић, девојчице страдале од НАТО бомби у Батајници, симболизује сву децу убијену током ове агресије, према Ферлингеру представља доказ „европског антиамериканизма“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Докле год српски, па чак и неки аустријски политичари са екстремне левице и деснице подржавају такво мрско извртање чињеница, јасно је да Аустрија и Срби остају колевка европског антиамериканизма и антинатовског расположења. Позивам да се овај споменик одмах уклони – написао је Ферлингер и добио жестоке реакције на свој пост.

Подсетимо, споменик „Били смо само деца“ у Ташмајданском парку болно су сећање на НАТО агресију у којој је погинуло 79 најмлађих.

Фелингер је председник или члан неколико НВО – између осталих и председник „Аустријског комитета за НАТО“. Познат је по провокантним твитовима у којима жестоко кртикује Србију због свега и свачега – од односа према руској инвазији на Украјину, до односа према Косову. Као своје циљеве наводи борбу за што бржи улазак Црне Горе у ЕУ, као и Косова, Украјине и БиХ у НАТО.

Извор: Блиц