Издвајамо Православље

СПАС ЗА ВАШУ ДУШУ: Ево шта се дешава са вашим телом ако будете ПОСТИЛИ цели ВЕЛИКИ ПОСТ!

Почео је Васкршњи пости и многи који желе да посте, имају недоумице, шта је у тим данима дозвољено јести, а шта не.

Када се пости на води, каква се храна једе?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Посна храна је сва храна која нема животињске састојке у себи. Посни нису сир, јаја, алкохол, месо. То је мрсна храна. У црквеном календару означено је тачно шта се једе одређеног дана. Сваки дан је означен, па стоји „вода“, „уље“ или „мрс“. Ово је објашњење које ће вам помоћи да вам буде јасније шта једете тих дан.
Недељу дана пред Васкршњи пост траје бели мрс и тада се једе сва храна осим меса (може се јести сир, млеко и јогурт).

Сухоједење – једе се само сув хлеб и вода или само воће тај дан.

Ако постите цео Васкршњи пост, онда треба да знате да је уље дозвољено само суботом и недељом. Рибу, уље и вино можете спремати на празник Цвети и Благовести, уколико не падају за време Страсне седмице. Храна треба да буде једноставна, треба је узимати касније него у уобичајено време – после поднева, уколико вам то дозвољавају околности живота и рада.

Посебно строго на води пости се на Велики петак. Тада не би требало да се једе до 3 сата после подне (изношење плаштанице), после чега се узима лаки оброк спремљен „на води“.

Повремено гладовање је одлично за здравље. Неки од паразита у нашим телима не могу, нити желе да изађу на други начин него кроз пост, зато што се и они сами хране намирницама које ми узимамо.

VW Golf 5 1.4 TSI GT

Током кура антибиотика неки од њих се зачауре у завијуцима црева или јетре, па се након антибиотика убрзо опет размноже. Неке намирнице су им јако драге као масно, пржено, млечно, месо, чоколода, алкохол, газирано. Зато, ако само избацимо из исхране такву неприхватљиву и за варење тешку храну, већ ћемо имати много мање „подстанара“.

Храна која се тешко вари труне у организму и такав трулеж је јако повољна средина за паразите. Организам се храни намирницама које узимамо у редовној исхрани, а исто тако, ако не узимамо ништа за јело у року од три дана ће организам ће да сагори све (и најмање) остатке од унетих намирница. Тада почиње да се дешава нешто феноменално, организам почиње да троши своја ткива као храну, али то ради савршено. Прво сагорева и вари све лоше, болесне и одумрле ћелије. Почиње да се дешава прекрасан метод подмлађивања. Без лекова, уз само мало воље и одрицања и без трошкова уништавамо све што је лоше у организму.

VW Golf 6 1.6 TDI

Током гладовања све што је добро, витални органи као што су мозак, срце, жлезде с унутрашњим излучивањем, су у потпуности заштићени и поштеђени од било каквих штетних последица. Уз све то, можда изгледа невероватно, али у организму се подстиче изградња нових ћелија.

Разлог лежи у протеинима који се непрестано разграђују и надограђују, користећи аминокиселине (градивне јединице протеина) које се ослобађају из разграђених ћелија и поново се користе за надоградњу нових ћелија, што је доказано на многим испитивањима.Ако гладовање иде уз сокове тада органи за избацивање токсина као што су бубези, јетра, кожа, црева и плућа могу лакше до краја да избаце разне накупљене штетне материје.

VW Passat

Током такве врсте гладовања могу да се јаве разни симптоми као главобоље, појачна тамна мокраћа, знојење, убрзано дисање и слично, а то је зато што органи за избацивање токсина сада имају могућност да избаце много више токсина (и по десетак пута, него на начин када се врши нормална пробава), зато што сада не морају да троше енергију на варење.На крају свега, након гладовања (уз сокове или без) осим подмлађивања, сви органи почињу нормалнији и освежени рад. Јача се карактер, нервни систем, ум, жлезде с унутрашњим излучивањем које сада нормалније луче своје хормоне и још много тога.

Није забележен нити један случај штетности од поста ако се правилно изводи, па чак и код оних који нису ништа јели већ пили само воду. Напротив, виталност свих се поправила и излечиле су се многе болести. Истраживања су показала да су постови уз чајеве, лагане супице, сокове од свежег воћа и поврћа имали већи и квалитетнији здравствени ефекат од постова само на води.

Audi A3 1.8 Turbo FSI Ambiente

Извор: магичнобиље/Курир.рс/сазнајлако