Свет

СТИГЛЕ ВЕСТИ: Крај рата у Украјини!? Да ли је ово могуће?

Фото: Јутјуб

Анализа елитног кинеског истраживачког центра повезаног са државом наводи још да “пакет помоћи” Украјини од 45 милијарди долара усвојен прошлог децембра у Сједињеним Државама треба да истекне управо на лето и да се Украјинци се више не могу надати “бланко чеку” за ратовање.

Како објашњава “Никеи Азија” (угледне новине из Хонг Конга), налази елитног кинеског истраживачког центра повезаног са државом рађени су у контексту испитивања времена и мотива који стоје иза кинеског мировног плана од 12 тачака који је презентован после предвиђања да ће се рат Русије и Украјине завршити овог лета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кинески план од 12 тачака подстиче пре свега спровођење примирја и наставак преговора у правцу трајног мирног решења, а представљен је 24. фебруара.

– Академија војних наука [АМС] је директно одговорна Народноослободилачкој војсци”, наставља “Никеи”.

– Иако се не може наћи на јавној мапи кинеских институција академија је смештена у пекиншком округу Хаидиан, који је и сам дом рушевина Јуанмингјуана, палате коју су уништиле западне војске у 19. веку.

Извештај новине из Хонгкога говори о детаљима колико је АМС централна и важна као војни труст мозгова (нека врста “кинеске Ранд корпорације”).

Научници окупљени око АМС дају препоруке директно Централној војној комисији Комунистичке партије.

У извештају се објашњава:

– У децембру је АМС је завршио симулацију сукоба у Украјини, што је резултирало запањујућим открићем, Рат ће се приближити крају око лета 2023, указује симулација, а Русија ће имати предност.(Случајно), пакет помоћи од 45 милијарди долара усвојен прошлог децембра у Сједињеним Државама треба да истиче и овог лета.

Никеи каже да је симулација тхинк танк-а довела до тога да мировни предлог добија замах у ходницима моћи у Пекингу.

– Након што је чуо предвиђања АМС-а, Пекинг је израдио мировни предлог на време за једногодишњу годишњицу рата”, наводи се у извештају. “Она има за циљ постизање три циља, укључујући обнављање односа са Европом.

Они се могу укратко резимирати на следећи начин:

– Побољшани и ближи кинески политички и економски односи са Европом!

– Очување пријатељских односа са Украјином!

– Кина као главни миротворац између Москве и Кијева!

Када председник Си Ђинпинг прихвати недавни Путинов позив да отпутује у Москву, све ове ствари ће бити у игри током посете коју ће западне владе пажљиво пратити.

У даљој анализи кинеског мировног пута за Украјину примећује се да су Москва,али и неколико аналитичара на Западу, оптужили САД и Уједињено Краљевство да настоје да саботирају мир. Каже се даље да ће “због тога” САД и Велика Британија вероватно остати хладне у погледу било каквих кинеских напора за постизање озбиљног и трајног мира.

 

 

 

 

Извор: Интермагазин