Свет

СТИЖЕ ЛЕДАРА! Очекује се снежни колапс, нестанци струје и снежна мећава!

Очекује се да се данас на Велику Британију сручи снежна олуја, а прогнозе кажу да би широм Енглеске могло да падне 38 центиметара снега.

Државни хидрометеоролошки завод Енглеске најављује да ће у идућа два дана пасти обилан снег који ће пореметити друмскин и авио саобраћај, а могуће је и да ће неки рурални крајеви због невремена остати и без струје.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, постоји И могућност да ће интернет саобраћај бити отежан или чак у неким тренуцима онемогућен.

Према прогнозама, најгоре ће проћи средња и северна Енгелска.

Скај њуз пише да метеоролози предвиђају да би у Јоркширу на северу Енглеске снег могао да пада и 31 сат без престанка.

Метеоролози кажу и да ће снежни покривач између среде и петка прекрити већи део Енглеске, а да ће споменути тешки временски услови наступити у четвртак око 15 сати.
Температура измерена у уторак увече била је најнижа овогодишња, а оћекује се да ће наставити да падају још више испод нуле.

Жва у термометрима у селу Кинбрејс на северу Шкотскеу уторак је била те је вечери показала -15,4 °Ц.

Портпаролка енглеског хидрометеоролошког завода Никол Максеј рекла је да се Енглеској са севера приближава „арктички морски ваздух“ и да је он тај који ће проузроковати снежно невреме које ће до краја седмице задесити Велику Британији.

Упозорава се да би местимично могло бити и мећава.

Британска агенција за безбедност у здравству (УКХСА) издала је упозорење за целу Енглеску и оно ће бити на снази до првих сати петка. Такође, из тамошњег ауто-мото клуба је саопштено да се на свим саобраћајницама у деловима који ће бити погоћени зимским невременом, очекује колапс на путевима, преноси Јутарњи лист.

 

Извор: Б92