Свет

СТРАШНА НЕСРЕЋА НА НЕБУ ИЗНАД ФЛОРИДЕ: Директан судар два авиона, нема преживелих (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Четири особе у два мала авиона погинуле су у уторак у централној Флориди након што су се авиони сударили у ваздуху и срушили у језеро, саопштиле су власти.

Судар је пријављен у 14.04 часова, преко језера Хартридге у ​​Винтер Хавену.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Припадници прве помоћи су пожурили на лице места и пронашли један авион делимично потопљен, рекао је Стив Лестер, шеф кабинета шерифа округа Полк на конференцији за новинаре, преноси НБЦ неwс.

– То је био судар у ваздуху, а оба авиона су одмах пала у воду, рекао је он.

Припадници прве помоћи прешли су у режим потраге и спасавања и пронашли тела четири особе које су биле у авионима, саопштила је шерифова канцеларија.

Такође, стравична сцена догодила се раније у Италији, када су два пилота погинула у моменту када су се се војни авиони којима су управљали сударили изнад Гвидоније Монтеселио, око 35 км североисточно од Рима.

Једна од лаких летелица срушила на земљу у ваздухопловној бази Гвидонија, друга се забила у паркирани аутомобил на улици у Колфиориту, оближњој урбаној области. Других повређених није било, преноси wантединроме.

Сведоци су рекли локалним медијима да су четири лака авиона летела у формацији када су се два авиона сударила. У име италијанске владе, огласила се и премијерка Ђорђа Мелони.

Извор: Srbija Danas