Регион

ТРАГИЧАН КРАЈ ПОТРАГЕ: Пронађен је

Жељко Хатлак пронађен је јуче у Вараждину мртав, а за којег је ПУ Вараждинска данас утврдила да је убијен.

Пријаву о нестанку мушкарца старог 56 година вараждинска полиција добила је 5. марта. Тако се зна да се „мушкарац висок 180 центиметара, проседе косе и светлоплавих очију, средње развијености, 24. фебруара око 18 сати удаљио с адресе пребивалишта, сопственим возилом марке „цитроен ц5“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од тада до јуче после подне, кад је вараждинска полиција саопштила да је пронађено тело мушкарца, тада још без идентитета, кретање Жељка Хатлака за полицију и његову родбину је било мистерија.

ПУ вараждинска данас је, ипак, саопштила да је „утврђен идентитет мушкарца чије је тело пронађено у уторак“.

– Полицијски службеници ПУ вараждинске настављају даље криминалистичко истраживање у сарадњи са Жупанијским државном тужилаштву у Вараждину, у вези са проналаском тела мушке особе у уторак, 7. марта око 17.25 сати у Вараждину, о ком смо обавестили нашим претходним саопштењем. Досадашњим криминалистичким истраживањем и спроведеним доказним радњама, утврђено је да се ради о мушкарцу старости 56 година, за којег је Полицијска управа вараждинска дана 5. марта 2023. године добила пријаву нестанка – стоји у саопштењу.

Такође пише како је утврђено да је исти преминуо насилном смрћу. Полиција не одаје идентитет убијеног мушкарца, али према сазнањима Јутарњег листа ради се управо о Жељку Хатлаку.

– Шокирани смо нестанком, а сад и овим открићем да је мртав. Ни с ким у улици се није превише дружио. Био је повучен, у тој кући је живео сам колико знамо. И ретко смо га, искрено, у њој виђали. Неко време је радио и у иностранству, барем је тако говорио у пролазу кад би га питали, али детаље из његовог живота не знам – каже за Јутарњи једна Жељкова комшиница.

Други комшија додаје да је пре неких месец дана на његову капију дошло неколико мушкараца.

– Мислим да су била тројица, дошли су у неком тамном већем ауту, типа Ауди или Мерцедес, нисам обраћао пажњу на детаље. Нећкали су се око уласка у његово двориште. Један је у том тренутку и телефонирао. Верујем да су га тражили циљано, али кратко су се задржали и отишли. До врата његове куће, барем тај пут, нису дошли – додаје комшија.

Комшије су рекле и да је Жељкова ћерка дошла из иностранства, и да ју је дочекала шокантна вест. Прича се и да у дворишту нема његовог трактора ни аутомобила, па се не искључује да је Хатлак био жртва оружаног препада.

Извор: Јутарњи.хр