Србија

У СРБИЈИ АНГАЖОВАНО 20.000 ЉУДИ! Поменуто оружје!

Говорећи о медијској хајци о наводном извозу оружја у Украјину, председник Србије Александар Вучић се пожалио на денунцијанте и демантовао такве тврдње.

„Реч је о ноторној лажи. Србија није послала оружје ником. Србија производи и продаје муницију. Имамо много фабрика у одбрамбеној индустрији Србије. Када муницију производите, онда она увек негде заврши на ратишту или кризном светском подручју“, објаснио је председник Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ми нисмо продали ниједан комад оружја, оруђа или муниције ни Русији ни Украјини“, нагласио је.

„У Србији постоји тзв. дозвољени корисник и само таквим земљама Србија може да извози. Кажу да смо извезли преко Турске. Знајући да постоји могућност да је део робе био послат било којој страни на ратишту, додали смо да је немогуће извозити муницију коју смо дали Турској. Шта хоћете више од нас? Лажови једни!“, казао је Вучић.

Председник Србије најавио је нова улага у одбрамбену индустрију преко Југоимпорт СДПР-а.

Одговарајући на питања новинара током посете Катару Вучић је рекао да Србија није послала ниједан комад оружја никоме од страна у том сукобу. „Нисмо продали ниједан комад оружја, оруђа ни муниције, ни Русији ни Украјини. Имамо дозвољене кориснике ‘енд јузере’ и само њима извозимо“, рекао је он.

Одговарајући на оптужбе да се извози преко Турске рекао је да су послови са муницијом која иде у ту земљу додатно заштићени обавезом да се она не може даље проследити без сагласности Србије.

„Чисти смо као суза. А хоћемо да зарађујемо. Поносан сам што ћемо да зарађујемо више“, рекао је он и истакао да се Србија држи међународних закона, али да ће наменска индустрија да се развија.

Најавио да ће бити уложено око 100 милиона што је одобрено преко СДПР-а и подељено по фабрикама одбрамбене индустрије за повећање капацитета и нове линије. Он је поручио да ће Србија наставити да прави оружје и да ће га бити још и више.

Говорећи о оптужбама да оружје доспева сукобљеним странама Вучић је поручио да у Србији постоје људи лажови који денунцирају своју земљу лажима. „Тобож мени штета, а штете својој земљи“, рекао је Вучић.

Он је подсетио да у фабрикама одбрамбене индустрије ради око 20.000 људи у Србији, а да и пуно више људи зависи од пословања тог сектора. Запитао се да ли они који протурају лажи желе да се продаје само кад нема ратова и да се укину радна места грађанима Србије.

 

 

Извор: Б92