Србија

УХАПШЕН АЛБАНАЦ КОЈИ ЈЕ УБИО СРБИНА

Шпанска полиција ухапсила је мушкарца осумњиченог да је у јулу прошле године у Гренади убио Србина.

Због пуцњаве у којој је Србин убијен, а један Босанац тешко рањен, ухапшено је пет особа, међутим, за убицом се трагало до данас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У питању је Албанац који се лажно представљао као Италијан и који се све време крио у граду Адри.

Он је ухапшен у уторак у раним јутарњим часовима. Елитне јединице цивилне гарде упале су у кућу и ухапсили су га пре него што је успео да побегне кроз кров. Он је хтео да изађе на посредну улицу, међутим тамо га је сачекала група полицајаца.

Подсетимо, Србин је страдао у крвавом обрачуну код Гренаде, који се догодио 13. јула прошле године нешто пре 19 часова. У пуцњави је рањен држављанин Босне и Херцеговине, који је хеликоптером пребачен у болницу и налази се на одељењу интензивне неге.

Шпанска полиција потврдила је за Телеграф да је убијени Србин имао 44 године, али његов идентитет никада није саопштен.

Мотив за злочин и даље није познат, а спекулише се да је дошло до обрачуна две криминалне банде око трговине дрогом.

У Србина је наводно испаљено више пројектила и страдао је на лицу места, док је Босанац задобио рану у пределу стомака и иако су лекари одељења за неуротрауматологију где су успели да га стабилизују.

Како су тада пренели шпански медији, све је указивало на то да су се две криминалне групе среле на једном од паркинга на подручја бране Рулес, месту на пола пута између обале Гранаде и главног града. Извршиоци убиства и покушаја убиства побегли су тада у једном или више возила на том подручју.

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс/Блиц.рс