Свет

Украјина спрема предају!?

Сви путеви за снабдевање и повлачење украјинске војске из Бахмута налазе се у домету ватре артиљерије групе „Вагнер“, рекао је припадник „Вагнера“.

„Успешно смо заузели брдо, узвишење које је било стратешко за то подручје. Са тог места се види околина и сви прилазни путеви северно од Бахмута. Видимо да се тим прилазним путевима више не може пролазити онако како би то противник желео“, рекао је за Спутњик припадник „Вагнера“ који извршава низ задатака у том правцу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је додао, снаге групе „Вагнер“ тренутно одсецају украјинску војску од путева снабдевања из града Часова Јара код Артјомовска (украјински назив – Бахмут).

„Артиљерија стално дејствује. Чим се примети неко кретање одмах се тамо и гађа, мислим да им то прави велике проблеме. Прецизно се гађају, али ни противник се не бави глупостима – праве и друге путеве, поред оних који су на мапама“, појаснио је он.

Како је додао, време такође не иде на руку украјинској војсци.

„Време негативно утиче, блатњави су путеви, тешка техника тоне, заглављује се, а где је она стала, туда крец́е друга и то је одлична мета. Генерално, гађају се сви путеви ка Бахмуту“, истакао је борац „Вагнера“.

Раније је оснивач групе „Вагнер“ Евгеније Пригожин саопштио да су борци групе практично опколили Артјомовск.

Истовремено, дописник британске телевизије „Скај њуз“ Алекс Роси јавља да ситуација у Артјомовску из дана у дан постаје све тежа за украјинске јединице, те да ће оне ускоро предати град.

 

Извор: Б92