Свет

УПОЗОРЕЊЕ! Затворите се у кућу не излазите напоље! Нападач иде по улицама и пуца у све редом, има рањених!

Тројица полицајаца Лос Анђелеса рањена су у пуцњави, а осумњичени нападач је убијен у овом сукобу, саопштиле су америчке власти.

Полицајци су интервенисали у Линколн Хајтсу, у среду око 16.30 по локалном времену, а пуцњава је пријављена око два сата касније, саопштила је полиција Лос Анђелеса, преноси „ЦБС њуз“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је наведено, рањени полицајци су хоспитализовани и у стабилном су стању.

До инцидента је дошло када су полицајци тражили лице које је на условној слободи због непознатог кривичног дела и покушали да га приведу, али он је побегао из куће и сакрио се у помоћни објекат одакле је пуцао на полицајце и ранио тројицу.

Полицајци су узвратили ватру и повукли се, а касније су специјалне полицијске снаге ушле у објекат и утврдиле да је осумњичени мртав.

У једном тренутку, током полицијске акције, на снази је било упозорење за подручје целог града, а становници суседних објеката евакисани су из својих домова док је сукоб био у току, а осталима у околини саветовано је да остану унутра и закључају своја врата, преноси амерички портал.

Градоначелница Лос Анђелеса Карен Бас изјавила је, поводом овог инцидента, да је полиција у том граду сваки дан у опасности.

– Вечерас смо се подсетили да је та опасност веома реална – рекла је Бас на конференцији за новинаре.

 

Извор: Srbija Danas