Србија

ЗАХАРОВА СЕ ОБРАТИЛА СРБИМА: Најбоље би било да урадите ОВО…

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Министар Баста затражио је данас у саопштењу да се Влада Србије хитно изјасни о увођењу санкција Руској Федерацији

Српски министар привреде Раде Баста има неко чудно размишљање, када говори да Србија треба да уведе санкције Русији, изјавила је портпаролка министарства иностраних сполова Русије Марија Захарова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Неки чудан став: Америка врши притисак на Србију, а српски министар позива да се изађе са ставом против Русије. Можда би било боље да се српски министар одлучно изјасни против притисака на своју земљу? Русија је, за разлику од САД, увек поштовала Србију и њен народ. А поента није само у историјској истини, већ у очигледној чињеници: увођењем санкција Русији, притисак САД на Србију неће престати, већ ће се само појачати – написала је Захарова на телеграму.

Министар Баста затражио је данас у саопштењу да се Влада Србије хитно изјасни о увођењу санкција Руској Федерацији због, како је навео, агресије на Украјину.

– Наша земља већ плаћа велику цену због неувођења санкција Русији и то постаје неиздрживо. Ја као министар привреде да гледам колики се притисак врши на председника Србије Александра Вучића, а да ми ћутимо, то не могу да прихватим. Зато сам за увођење санкција Русији, стојим уз председника Вучића у одбрани државних и националних интереса и имам апсолутно поверење у њега. Зато од Владе Србије и свих министара тражим да се изјасне по овом питању – поручио је Баста, а пренела агенција Тањуг.

Као земља која је и сама кроз историју била суочена са санкцијама и чији је народ трпео тешке економске последице, нисмо донели ту одлуку јер смо се надали да ће се сукоби окончати, да ће превладати разум и да ће две стране коначно сести за преговарачки сто, навео је он.

– Нажалост, са протоком времена суочени смо са једном новом реалношћу. Сукобу се не види крај, а разума као да је понестало. У сукобу великих увек страдају мале државе и услед глобалних превирања Србија је суочена са страховитим притисцима – навео је он. Према његовим речима, потребно је да Влада Србије донесе јединствен став о томе у ком правцу ће земља ићи даље.

 

Извор: Srbija Danas